top of page
  • Yazarın fotoğrafıSevgi Pilgi

Yozlaşma ile ilk yüzleşme...

Yanıklar kasabasına tayini çıkan Savcı Emre, başta kasabadaki sorunları, usulsüzlükleri çözebileceğine inanmaktadır. Fakat yozlaşmış bu şehirde adaleti yerine getirmek oldukça zordur. Bu günümüz toplumlarını da gözler önüne sermektedir.
Savcı Emre ile Belediye Başkanı Selim’in oğlu arasındaki gerginlik ilk andan itibaren başlayıp filmin sonunda da bir kaosa dönmüştür. Bir yandan da gazeteci Murat, Emre'yi Selim’e karşı doldurmaktadır.


Film sonunda yönetmen, aklımızdaki soruları cevaplamak yerine bizi büyük bir boşluğa itiyor. Kim haklı, kim kurban karmaşık bir hale gelmiştir. Ama emin olduğumuz bir şey varsa o da savcı Emre’nin mantığı ve vicdanıyla hareket etmeye çalışıyor olmasıdır. Her ne kadar bunda bocalasa da kendince doğrularını uygulamaya çalışıyor.

Emre, her ne kadar Murat’a karşı önyargılı olsa ve temkinli davransa da (hatta bir ara gölde kavga etseler de) filmin sonunda savcıya sadece Murat’ın destek olduğunu görmekteyiz. Murat, masum olduğu için mi yoksa tek başına kaldığı ve bir çıkarı olduğu için mi savcının yanında durmuştur bundan da tam olarak emin olamıyoruz. Filmdeki LGBT ögeleri az da olsa karşımıza çıkmaktadır. Açık bir şekilde ifade edilmezse de izleyici bunu kavrayabiliyor.

Filmin sonunda Emre ile Murat’ın bir anda karşı tarafa ışınlanması bizi düşünmeye itiyor. İkili o kalabalıktan gerçekten kaçabiliyor mu, yoksa Yanıklar kasabasının kurbanı mı oluyorlar? Yönetmen, filmin sonunu bir nevi bize bırakıyor.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

12 Kızgın Adam Film Analizi

Film, bir duruşmada bir jüri üyesinin diğer on bir jüri üyesini ölüm cezasına çarptırılan bir şüphelinin suçsuz olduğu konusunda, ikna etme çabaları temelinde ilerlemektedir. Sanığın suçlu bulunması h

bottom of page